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Registros recuperados : 34 | |
1. | | FRANCO, M. A. de M.; CAMPOS, M.; MARANGONI, B. S.; MILORI, D. M. B. P.; BOAS, P. R. V. Avaliação da contribuição de linhas atômicas na correlação ponto a ponto para predição de carbono em solo. In: REUNIÃO DA SBPC, 67., 2015, São Carlos, SP. Anais/Resumos... São Carlos, SP: Sociedade brasileira para o progresso da ciência, 2015. 1 p. Entrada padronizada de autor: VILLAS-BOAS, P. R.
O resumo apresentado faz parte dos anais da JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 7., 2015, São Carlos, SP. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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2. | | CABRAL, J. S. NICOLODELLI, G. CARVALHO, C. MARANGONI, B. S. CORA, J. E.; MILORI, D. M. B. P. C. Análise de solos utilizando técnicas fotônicas visando o desenvolvimento de equipamentos portáteis para medidas in situ. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 9-12. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. entrada padronizada: MILORI, D. M. B. P. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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3. | | PERAZZOLI, I. L. O.; NICOLODELLI, G.; MARANGONI, B. S.; TEIXEIRA, P. C.; BENITES, V. M.; MILORI, D. M. B. P. Estudo do fósforo em fertilizantes utilizando a técnica LIBS: comparação entre LIBS convencional e pulso duplo. In: WORKSHOP SOBRE LASER EM QUÍMICA ANALÍTICA, 2., 2015, São Carlos. Livro de resumos... São Carlos: UFSCar; Embrapa Instrumentação, 2015. p. 36. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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4. | | PERAZZOLI, I. L. O.; NICOLODELLI, G.; MARANGONI, B. S.; TEIXEIRA, P. C.; BENITES, V. M.; MILORI, D. M. B. P. Estudo do fósforo em fertilizantes utilizando a técnica LIBS: comparação entre LIBS convencional e pulso duplo. In: WORKSHOP SOBRE LASER EM QUÍMICA ANALÍTICA, 2., 2015, São Carlos, SP. Livro de resumos... São Carlos, SP: UFSCar; Embrapa Instrumentação, 2015. p. 36. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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7. | | THIAGO, N. O. S. MARANGONI, B. S. SEGNINI, A. OLIVEIRA, P. P. A.; MILORI, D. M. B. P. Caracterização de cálcio em solo por técnica LIBS. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 269-272. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste. |
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9. | | PERAZZOLI, I. L. O.; NICOLODELLI, G.; ROMANO, R. A.; MARANGONI, B. S.; MILORI, D. M. B. P. Otimização do atraso entre pulsos em um sistema LIBS pulso duplo para aplicação em solos. In: REUNIÃO ANUAL DA SBPC, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos... São Carlos, SP: SBPC, 2015. 1 p. O resumo apresentado faz parte dos anais da JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 7., 2015, São Carlos, SP. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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11. | | MENEGATTI, C. R.; MARANGONI, B. S.; NICOLODELLI, G.; FILHO, H. J. I.; XAVIER, A. A. P.; VILLAS BOAS, P. R.; MILORI, D. M. B. P. Aplicação da técnica LIBS para determinação multielementar de elementos potencialmente tóxicos em amostras de percolado líquido. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 395-398 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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12. | | MENEGATTI, C. R.; NICOLODELLI, G.; SENESI, G. S.; SILVA, O. A.; IFILHO, H. J.; VILLAS-BOAS, P. R.; MARANGONI, B. S.; MILORI, D. M. B. P. Evaluation of LIBS under controlled atmosphere to quantify cadmium at low concentration in landfill leachates. Applied Physics B, v. 125, a. 74, 2019. 1-6 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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13. | | SILVA, K. S. G. da; MARANGONI, B. S.; BOAS, P. R. V.; BENITES, V. de M.; RIBEIRO, C.; MILORI, D. M. B. P. LIBS como ferramenta para avaliação de fertilizantes. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 5., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação , 2013. p. 28 Editado por Ana Rita de Araújo Nogueira, Simone Cristina Méo Niciura. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 110). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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14. | | CIOCCIA, G.; MORAIS, C. P. de; BABOS, D. V.; MILORI, D. M. B. P.; ALVES, C. Z.; CENA, C.; NICOLODELLI, G.; MARANGONI, B. S. Laser-induced breakdown spectroscopy associated with the design of experiments and machine learning for discrimination of Brachiaria brizantha seed vigor. Sensors, v. 22, a5067, 2022. 12 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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15. | | SENESI, G. S.; ROMANO, R. A.; MARANGONI, B. S.; NICOLODELLI, G.; BOAS, P. R. V.; BENITES, V. M.; MILORI, D. M. B. P. Laser-induced breakdown spectroscopy associated with multivariate analysis applied to discriminate fertilizers of different nature. In: Journal of Applied Spectroscopy, v. 84, n. 5, p. 923-928, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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16. | | SENESI, G. S.; ROMANO, R. A.; MARANGONI, B. S.; NICOLODELLI, G.; VILLAS-BOAS, P. R.; BENITES, V. de M.; MILORI, D. M. B. P. Laser-induced breakdown spectroscopy associated with multivariate analysis applied to discriminate fertilizers of different nature. Journal of Applied Spectroscopy, v. 84, n. 5, p. 923-928, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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17. | | MARANGONI, B. S.; SILVA, K. S. G. da; NICOLODELLI, G.; CABRAL, J. S.; VILLAS BOAS, P. R.; BENITES, V. M.; MILORI, D. M. B. P. Desenvolvimento de novo método para quantificação de potássio em fertilizantes usando a técnica LIBS. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 557-560. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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18. | | SILVA, K. S. G. da; MARANGONI, B. S.; BOAS, P. R. V.; BENITES, V. de Melo; MILORI, D. M. B. P. Desenvolvimento de metodologia para quantificação de fósforo e potássio em fertilizantes minerais orgânicos utilizando LIBS. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 6., 2014, São Carlos, SP Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2014. p. 42. Editores técnicos: João de Mendonça Naime, Caue Ribeiro, Maria Alice Martins, Elaine Cristina Paris, Paulino Ribeiro Villas Boas, Ladislau Marcelino Rabello. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 57). Entrada padronizada: VILLAS BOAS, P. R. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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19. | | NICOLODELLI, G.; VILLAS-BOAS, P. R.; MENEGATTI, C. R.; SENESI, G. S.; MAGALHÃES, D. V.; SOUZA, D. de; MILORI, D. M. B. P.; MARANGONI, B. S. Determination of Pb in soils by double-pulse laser-induced breakdown spectroscopy assisted by continuum wave-diode laser-induced fluorescence. Applied Optics, v. 57, n. 28, p. 8366-8372, out. 2018 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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20. | | NICOLODELLI, G.; SENESI, G. S.; RANULFI, A.; WATANABE, A.; CABRAL, J.; MARANGONI, B. S.; BOAS, P. R. V.; PEREIRA, D. M. B. Development of a Double-Pulse (DP) Laser-Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) Setup in the Orthogonal Configuration for Enviromental Applications. In: Latin América Optics and Photonics Conference 2016, Medellin, Colombia, Proceedings ... [S.l.:s.n.], 2016, não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 34 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
31/03/2021 |
Data da última atualização: |
31/03/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VERÍSSIMO, C. M.; ALCANTARA, R. L.; ANDRADE LIMA, L. L. DE; PEREIRA, G. E.; MACIEL, M. I. S. |
Afiliação: |
CAIO MONTEIRO VERÍSSIMO, Food Science and Technology Graduate Program, Federal University of Para?´ba, Cidade Universitaria, Conjunto Presidente Castelo Branco ´ III s/n, Joao Pessoa PB, CEP 58051-900, Brazi; RAFAEL LOPES ALCANTARA, Department of Rural Technology, Federal Rural University of Pernambuco, Rua Dom Manuel de Medeiros s/n, Dois Irmaos, Recife PE, ˜ CEP 52171-900, Brazil; LUCIANA LEITE DE ANDRADE LIMA, Department of Rural Technology, Federal Rural University of Pernambuco, Rua Dom Manuel de Medeiros s/n, Dois Irmaos, Recife PE, ˜ CEP 52171-900, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; MARIA INES SUCUPIRA MACIEL, Consumer Science Department, Federal Rural University of Pernambuco, Rua Dom Manuel de Medeiros s/n, Dois Irmaos, Recife ˜ Pernambuco, CEP 52171-900, Brazil. |
Título: |
Impact of chemical profile on sensory evaluation of tropical red wines. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Food Science and Technology, 2021. Online. |
DOI: |
10.1111/ijfs.14987 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the correlation between the chemical composition of red wines and the sensory perception of the products. The visual, gustatory and flavour attributes of eight samples of tropical red wines were characterised by semi-trained panellists using the check-all-that-apply methodology. Titratable and volatile acidity, pH, contents of ethanol, total polyphenols and anthocyanins, and the chromatic parameters of the red wine samples were determined. The analysis of the correlations between visual attributes and sensory perception indicated that the evaluation of the wine colour attributes can predict other sensory characteristics related to aromas and flavours. This enabled the wine tasters to distinguish subtle variations in the visual attributes of the product. The results of this study indicated that panellists who underwent short-term training can sensorially perceive the influence of physicochemical variables on wine quality. Additionally, the correlation analysis enabled the identification of production adjustments and the understanding of the consumer perception of a complex product. Keywords Check-all-that-apply, consumer analysis, correlation, Sao Francisco Valley, wine quality |
Palavras-Chave: |
Check-all-that-apply; Consumer analysis; Sao Francisco Valley. |
Thesaurus NAL: |
Correlation; Wine quality; Wines. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/222272/1/Pereira-2021-Impact-of-chemical-profile-on-sensory-evaluation-of-tropical-red-wines.pdf
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Marc: |
LEADER 01968naa a2200253 a 4500 001 2131003 005 2021-03-31 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/ijfs.14987$2DOI 100 1 $aVERÍSSIMO, C. M. 245 $aImpact of chemical profile on sensory evaluation of tropical red wines.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThis study evaluated the correlation between the chemical composition of red wines and the sensory perception of the products. The visual, gustatory and flavour attributes of eight samples of tropical red wines were characterised by semi-trained panellists using the check-all-that-apply methodology. Titratable and volatile acidity, pH, contents of ethanol, total polyphenols and anthocyanins, and the chromatic parameters of the red wine samples were determined. The analysis of the correlations between visual attributes and sensory perception indicated that the evaluation of the wine colour attributes can predict other sensory characteristics related to aromas and flavours. This enabled the wine tasters to distinguish subtle variations in the visual attributes of the product. The results of this study indicated that panellists who underwent short-term training can sensorially perceive the influence of physicochemical variables on wine quality. Additionally, the correlation analysis enabled the identification of production adjustments and the understanding of the consumer perception of a complex product. Keywords Check-all-that-apply, consumer analysis, correlation, Sao Francisco Valley, wine quality 650 $aCorrelation 650 $aWine quality 650 $aWines 653 $aCheck-all-that-apply 653 $aConsumer analysis 653 $aSao Francisco Valley 700 1 $aALCANTARA, R. L. 700 1 $aANDRADE LIMA, L. L. DE 700 1 $aPEREIRA, G. E. 700 1 $aMACIEL, M. I. S. 773 $tInternational Journal of Food Science and Technology, 2021. Online.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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